Ticaret Bakanlığı, vatandaşın en fazla tercih ettiği ürünlerden olan döner, iskender ve hamburgerde kullanılan etin gramajına da eder listesinde yer verilmesini istedi. Bakanlığın, esnaf odalarına gönderdiği yazıda, lokanta, restoran gibi işletmelerde, aynı türden ürünün farklı usul ve ölçüler ile farklı fiyatlardan sunulduğu durumlarda, tarife ve eder listelerinde ürünlerin gramaj bilgilerinin yer almaması sebebiyle tüketici tarafından eder karşılaştırılması yapılamadığı belirtildi.
Bu konuda fazla sayıda şikayet geldiğine dikkat çekilirken gerek hızlı servis edilmesi gerekse de ekonomik olmalarından ötürü tüketici tarafından en fazla tercih edilen ürünlerin başında döner ve hamburgerin geldiği hatırlatıldı. Son dönemde lokanta ve büfe zincirleri gibi işletmelerce, geleneksel satış yöntemi olarak, ağırlığı ölçülerek satışa sunulması gereken dönerin, ‘Döner sandviç, ekmek arası döner, dürüm döner, servis döner’ gibi isimler altında farklı fiyatlarla satıldığı vurgulandı. İskender ve hamburgerin ise farklı porsiyonlarda, farklı fiyatlarla satılması sebebiyle, ‘döner, İskender ve hamburger’ satışında tüketicinin noksan bilgilendirildiği anlatım edildi.
Türkiye Gazetesi’nde yer meydan habere göre tüketicilerin mağduriyetinin önüne geçilmesi için bu yiyeceklerle ilgili olarak, tarife ve eder listelerinde ürünlerin ayırıcı özelliği olarak gramaj bilgilerinin de yer alması istendi. Denetimler sırasında eder listesinde bu bilgilerin eksikliğinin tespiti halinde idari nakit cezası uygulanacak.
Kaynak: Haberler.com / Ekonomi Ticaret Bakanlığı Yemek Tarifi İskender Ekonomi 3-sayfa Gündem Yaşam
EKONOMİ
08 Şubat 2025EKONOMİ
08 Şubat 2025EKONOMİ
08 Şubat 2025EKONOMİ
08 Şubat 2025EKONOMİ
08 Şubat 2025EKONOMİ
08 Şubat 2025EKONOMİ
08 Şubat 2025